건축을 배우고 있거나, 관심있는 사람들을 위한 정보가 많은 홈페이지를 소개합니다. 홈페이지가 깔끔하고 원하는 정보를 잘 전달하고 있어서 좋습니다. 건축학을 전공한다면 꼭 수강해야 하는 Studio를 비롯해서 책정보가 있으며 무엇보다 건축에 대한 영상부분을 추천합니다. 

How to Architect 바로가기  http://howtoarchitect.com/

접속하면 The Design Studio를 비롯한 다양한 메뉴가 존재합니다. 원하시는 각 메뉴를 클릭하면 해당 글을 보실 수 있습니다.



추천하였던 영상자료인 'Learn About Architecture' 를 클릭했는데 단순히 건축가에 대한 내용부터 건축 전반적인 내용 포스폴리오 만드는 법도 나오는데 알아두면 유용할 정보들 입니다.


3번째인 'Want to be an architect?'를 클릭했더니 많은 영상자료가 있네요.


Live webcam class를 듣는 것은 무료가 아닌, $150불 (한국돈으로 20만원도 안되네요)이네요. 물론 오프라인 수업처럼 크리틱을 받는 것은 힘들지만 건축에 대해서 배워볼 수 있는 좋은 장소 같습니다. 홈페이지를 만든 Doug Patt은 18년의 건축경력과 현재 강사,저자로 활동중인 건축가라서 믿어도 좋습니다. 



Architects: Marià Castelló Martínez

Location: 
Collaborators: Marga Ferrer, Laura Tur, Carmen Martínez, Josep Castelló, Catalina Verdera, Jaume Luís, Segundo García, Pep Yern y Belén Molina
Area: 201 sqm
Completion: 2011

Photographs: Estudi Epdse

더보기


Programme

The north‐south orientation of the proposal generates a duality that was required by the programme and that the ground plan radically synthesizes: segregation of the more public activity from private life. The north side is the most exposed; it is clearly visible from kilometre 2.3 on the CamíVell de la Mola, the main approach route.

On the north side there is a small architecture studio, repeated on the south side in the form of a space of identical dimensions, designed as a small dwelling‐refuge for a couple. As well as seeking sunlight, the orientation of the refuge responds to the desire to appropriate the small wood of common and Phoenician juniper and rosemary that extends like a native garden, requiring no transformation or maintenance, and generates a high level of privacy.

Between the studio and the dwelling is a nucleus of services that separates work from private life: bookshelves, files, bath‐ room, kitchen, beds, cupboards, installations and two sliding walls to divide up the two main areas and create more intimate spaces, such as an annexed office or a guest room. This makes the house both flexible and multifunctional. The envelope containing the programme (12×12 m) extends in the two main directions, generating spaces of transition that are vital in these latitudes.

Matter


The volume is defined by an envelope of rendered thermo‐clay masonry and reinforced concrete. An extruded section represents the only part where masonry is used on the site. The other interior and exterior facings were dry assembled, using glass and iroko timber. A small setback around the edge in section creates the sensation that the building is floating over the site. This is the transition between an artificial world and the pre‐ existing organic environment.







Aerial photographer Jason Hwakes captures London's hazy skyline in both day and light. Although still under construction, The Shared appears to already dwarf most to the city. The building is designed by Renzo Piano and is slated to become the tallest in Europe, In addition, Norman Foster's infamous Gherkin, formally known as the Swiss Re Building, is instantly recognizable in nearly every frame as it is a landmark within the dense metropolis.

Bondi Penthouse / MPR Design Group

Architects: MPR Design Group
Location: Bondi, , Australia
Design Team: Kevin Ng and Brian Meyerson
Year: 2010
Area: Approximately 180 sqm
Photographs: Brett Boardman



The fundamental architectural proposition explored in this project was how do you add to a building which has its own history and place within the existing iconic environment of Campbell Parade. The design response was to place a lightweight metal clad structure onto the roof of the existing “art deco” building. This white pristine metallic cladding with its irregular jointing patterns make for a strong visual contrast to the rendered masonry building below. As a formal gesture, the project is an exercise of clear delineation between the contemporary new structure and the old building.





Generous light filled open living spaces flow onto expansive external entertaining areas with a full view of the beach and the sweep of Bondi Bay. Fire regulations restricted the amount of glazing allowed which meant a clever use of skylights, fire windows, low level glass louvres and full height glazing in central areas, ensuring filtered light throughout. External and internal lines are blurred due to the white metallic cladding with its intricate random patterning flowing into the interior wall and ceiling. Other devices such as an external horizontal blade are employed to form a daybed and create a continuous floating joinery element.

Materials & Detailing Intent:
A palette of light textured materials including wide lime washed timber floor boards, white and silver Alucobond cladding, limestone and Calacutta marble were used to create a bright and airy interior. White Alucobond cladding lines the central corridor and is offset by a colorful photographic image of the sunset by a local photographer complimented by the water feature which flows below. Joints are expressed and are used in the ceiling to integrate the LED light fittings.

A central island Calacutta marble bench top formed the centre piece of the kitchen which is otherwise understated in white with stainless steel bench top and splash backs. Materials are consistently generous with the use of monolithic limestone slabs in the bathrooms limiting the number of joints and wide timber boards are used for the interior and exterior living spaces.










티스토리 툴바